Постинг
11.11.2017 17:34 -
Пъстра салата с херинга
Автор: stefi1905
Категория: Рецепти
Прочетен: 469 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 11.11.2017 17:36
Прочетен: 469 Коментари: 1 Гласове:
0
Последна промяна: 11.11.2017 17:36
Необходими продукти за 2 порции:
-400г херинга(преджарително задушена)
1 ябълка по-кисел сорт
-1 глава чержен лук
-2 картофа
-2 глажи чержено цвекло
- 1 кутия бял боб от консерва(425мл)
- 20 г орехи
5 с. л.олио
-100 мл сок от ябълка
-150 г кисело мляко
-няколко стъка нарязан копър
-2-3 с.л. лимонов сок
-1 с.л.каперси
-сол,прясно смлян черен пипер,захар
-4 филии пълнозърнест хляб
начин на приготвяне:
Херингата се нарязва на парчета.Ябълката се измива,разрязва се на четри и се почистваот семките.Лукът се почиства и заедно с цвеклото се нарязват на кубчета.Бобът от консервата се изцежда, а орехите се наситняват на дребно .Картофите се нарязват на кубчета и се запържат в 1с.л. олио ,докато придобият лек загар.ябълковият сок ,кисело мляко , останалото олио,копър,лимоновият сок и каперсите се разбъркват, овкусяват се със сол, черен пипер и захар. Зеленчуците, ябълката и рибата се заливат с получения дресинг и се оставят за един час в хладилника.Готовата и овкусена салата се разпределя в 4 подходящи чинии. По желание може да се гарнира с няколко листа зелена салата и филия пълнозърнест хляб.
Идин поздрав:)
Години преди да падне Берлинската стена,...
© Дисидентът Глеб Павловски провалил дем...
Години преди да падне Берлинската стена,...
© Дисидентът Глеб Павловски провалил дем...